Creativity, Innovation, Motivation and new Methodologies

Szili Zsanett, pályakezdő tanító vagyok. Július 4-től július 18-ig két hetet töltöttem Barcelonában, az Erasmus + pályázat keretén belül. A tanfolyam címe, amin részt vettem Creativity, Innovation, Motivation, and New Teaching Methodologies. Azért ezt a kurzust választottam, mert pályakezdőként megtapasztaltam, hogy mennyire fontos a nyelvoktatás és ez a kurzus nem csak nyelvi, hanem módszertani fejlesztést is nyújtott számomra.

Sajnos a vírus mindent átírt. Mikor elkezdtem a jelentkezést, úgy volt, hogy Angliába megyek. A helyzet miatt szükséges volt, hogy változtassak az úticélon így Írországra esett a választásom. Viszont a helyzet nem javult, szükség volt még egy cserére és akkor döbbentem rá, hogy pár hét múlva már utazok is Barcelonába.

Nagyon féltem az utazástól. Külföldre most utaztam először egyedül és a továbbképzések terén sincs nagy tapasztalatom. Kíváncsian vártam, hogy a két hét mit tartogat számomra.

Repülővel érkeztem Barcelonába, július 4-én este. A szállásom egy családnál volt, nem messze az iskolától. Nagyon kedvesek voltak velem, segítettek a közlekedésben, városnézésben és a 2 hét alatt jól összeismerkedtünk.

A kurzus 2 részből állt. Első héten az oktatáshoz kapcsolódó, az oktatást segítő internetes alkalmazásokkal ismerkedtem meg. Amelyeket felhasználva még izgalmasabb órákat tarthatok a gyerekeknek. Valamint a motiváció és a kreativitás témakörével is foglalkoztunk. A második hét kicsit elméletibb volt. A tanítással szorosan összefüggő érzelmi tényezőkről, személyes jólétről, módszertani kérdésekről tanulhattunk. A második hét során is maradt idő csapatépítő játékokra, ami a gyerekek körében is jól alkalmazható. Az elméleti anyagokhoz újabb IKT eszközökkel ismerkedhettünk meg. A 2 hetet egy gyakorlati feladattal zártuk. Ahol megmutattam kollégáimnak, hogy a tanultakat, hogyan használnám fel egy tanórán belül. A csoport összetétele vegyes volt. A világ több pontjáról érkeztünk, más - más szakos pedagógusként. Az oktatás angol nyelven zajlott.

Számomra nagyon hasznos volt a képzés. Oktatóimtól és tapasztalt kollégáimtól sokat tanultam a két hét során. A pedagógia eszköztáram bővült és biztos vagyok, hogy a tanultakat alkalmazni fogom a tanórákon.

Az iskola mellett bőven volt időm a városnézésre. Gyönyörű helyeken jártam. A nyüzsgő forgalom mellett az utcák tele vannak színes, gyönyörű virágokkal. Sok a zöld terület, a csendes park és az építészet magával ragadó. Volt lehetőségem megnézni Gaudi híres épületeit. Ellátogattam a Szent Család templomba és Barcelona drukkerként a stadionba is ellátogattam. Hatalmas élmény volt! Múzeumban, strandon is voltam és úgy jöttem haza, hogy mindent láttam, amit elterveztem.

Szerelem város! Gyerekként mentem és felnőttként tértem haza. Lehet, hogy iskolába jársz, de egy életre szóló kaland, csak ajánlani tudom. Hála Istennek haza értem, de ha lesz lehetőségem, újra belevágnék.


©SMART Tanítás és Tanulás a Cserepkasuliban | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el