Iskolánk

A Cserepkasuli


Intézményünk Pécs egyik régi iskolájaként az évek során sokszor kapott új nevet, feladatot.

2018 szeptemberétől az iskola ismét új névvel és vezetéssel kezdte a tanévet, megmaradva a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában.

2012 szeptemberében indult el a két tanítási nyelvű angol tagozat, melynek a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott iskolákban nagy hagyománya van.

A két tanítási nyelvű osztályok munkáját anyanyelvi lektor segíti. A két tanítási nyelvű képzés mellett a sportosztályokban angol és német nyelvet tanítunk, mint idegen nyelv. Tanulóink különböző szociális háttérrel és környezetből érkeznek, célunk azonban, hogy biztosítsuk mindenki számára a tudáshoz való egyenlő hozzáférést, mely alatt nemcsak az esélyegyenlőséget, hanem az egyenlő esélyeket is értjük.

Jellemzően 9-12. osztályban valósul ez meg, de már az általános iskolában is határozottan megjelenik: sportoktatásunkkal versenysportolókat képzünk és támogatunk.

Számukra különös jelentőséggel bír legalább egy idegen nyelv társalgási szintű ismerete, melyet a magas óraszámban tanított nyelvórák biztosítanak. 

Iskolánk prioritásként tekint a tehetséggondozásra, a 2019/2020-as tanévben akkreditált kiváló tehetségpont címet kapott, mely a sport mellett a nyelvoktatást is érinti.

Intézményünk a Pécsi Tudományegyetem partnerintézménye, így tanárhallgatókat is fogadunk, támogatunk. Szeretnénk számukra, ahogy tanulóink számára is minőségi, korszerű oktatást biztosítani.

©SMART Tanítás és Tanulás a Cserepkasuliban | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el