Language Development for Teachers of other Subjects

2021. Júliusában a pécsi Cserepka Iskolát képviselve részt vettem egy hetes kurzuson a napsütötte Máltán. Lelkesen készültem a képzésre, amelynek a címe is izgalmasan hangzik: Learning Fun and Games. A kurzus szervezője az ETI Executive Training Institute a legnagyobb profizmussal szervezte meg a képzést.

Jó előre felkészültem a látnivalókból, és a képző intézmény is segítséget nyújtott ebben. A szállásom egy tökéletesen felszerelt, modern közös apartmanban volt, 15 perc távolságra az iskola épületétől, órák után a lakótársaimmal is sokat beszélgettem.

A kurzustól elsősorban gyakorlati ismereteket, inspirációt, módszertani megújulást vártam és kaptam, az összes készségre kiterjedően, változatos, korosztályspecifikus módon, kezdve a legkisebbektől az általános iskolás korosztály végéig.

A tanulási folyamat aktív résztvevőjeként, kooperatív csoportmunkában történt az oktatás. Különösen örültem az e-tools témakörnek és a oktatónk külön hangsúlyt fektetett annal a bemutatására, hogy a legfiatalabb korosztály számára hogyan tudjuk az online oktatást hatékonnyá, élményszerűvé tenni. A csoportban leginkább lengyel és szlovák kollégák voltak, óvónők, általános iskolai tanárok, egy azonban közös bennünk, valamennyien tanítunk alsós, óvodás korosztályt, ahol a nyelvelsajátítás speciális módszereket igényel a tanárok részéről. Ehhez vártunk és kaptunk ötleteket, módszereket. Még a jó öreg színesrúd készlet is előkerült mint a nyelvoktatásban használható eszköz. Méghozzá milyen sokrétűen!

A képző kirándulásokat szervezett Valettába és Mdina-ba, melyeken további lehetőségeket kaptunk a kapcsolatépítésre. Málta gyönyörű, érdemes megismerni. Igazi gyöngyszem.Érdemes körbejárni és felfedezni. Saját szervezésben szlovák kollégákkal meglátogattuk a Popeye falut, mely a következő iskolai projektünk témája lesz, természetesen a Málta projekt részeként. Természetesen megmártóztunk a tengerben, megkóstoltuk a helyi ételeket, megismertük Málta történelmét, kultúráját. Rengeteg élménnyel és tervvel érkeztem haza.Készen állok arra, hogy ezt a tudást megosszam a szűkebb és tágabb közösséggel, bízom benne, hogy mások is kedvet kapnak majd, hogy részesei lehessenek hasonló élményeknek, tanuljanak, megújuljanak, inspirálódjanak.

©SMART Tanítás és Tanulás a Cserepkasuliban | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el