Learning Fun and Games Methodology for Primary Teachers

ˇ"Take a deep breath before you start your adventure in Dublin" olvastam Dublinba indulás előtt, ahol is a Methodology and Language Development kurzuson a pécsi Cserepka iskolát képviseltem. Sok-sok izgalom és több mint egy év várakozás után végre elérkezett az én dublini kalandom napja is."

Nagy levegő... és irány Dublin. Az első pillanatban beleszerettem a városba, mely annak ellenére, hogy milliós nagyváros, mégis élhető, tiszta, barátságos és vendégszerető. A Centre of English Studies által szervezett kurzus maximálisan igazodott a résztvevők igényeihez. Az érkezés előtti szintfelmérő,az elvárásaink, valamint a munka tapasztalatok előzetes felmérése és megosztása lehetővé tette, hogy mindenki a neki megfelelő csoportba kerüljön.Jómagam a B1 nyelvi szint feletti és 12 évnél idősebb nyelvtanulók oktatásához vártam eszközöket, technikákat, gyakorlati megoldásokat. Rengeteg játékot, szókincsfejlesztő feladatot tanultam melyek minden nyelvi szinten alkalmasak a passzív szókincs aktivizálására, a saját élményen alapuló tanulás pedig lehetővé teszi a gyors bevésést.A kommunikatív nyelvi megközelítés eddig is közel állt hozzám, most azonban eszközök egész arzenálja van a birtokomban. Szemléletet tanultam,technikákat sajátítottam el, hasznos weboldalakat ismertem meg és nem utolsósorban kapcsolatot építettem. Mi magyarok hajlamosak vagyunk alábecsülni magunkat. Akár a nyelvi szintet, akár módszertani kultúrát tekintve sem kellett szégyenkeznem.A csoportban lengyel illetve magyar kollégák voltak, akikkel gyorsan összecsiszolódtunk, közös programokat szerveztünk, így a nyelvgyakorlás nem fejeződött be az órák végeztével. Az iskola szinten minden délutánra szervezett közös programokat, együtt ellátogattunk a tengerpartra, kiállításokra, gyalogosan felfedeztük a várost. Természetesen meglátogattam a Phoenix parkot a dublini állatkertet, a Wax múzeumot és......felsorolni is sok merre jártam.Egy biztos... Dublin, még visszajövök!

©SMART Tanítás és Tanulás a Cserepkasuliban | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el